18.11.2010

The Pasta

Ehkä virallisemmin Pasta Siciliana. Tämä munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta on parasta (pasta)ruokaa mitä olen koskaan syönyt. Sen saloihin miut opetti taannoinen poikaystäväni ja nykyinen todella hyvä ystäväni. Tämä on hänen ohjeensa, joka on peräisin legendaarisesta MoonTV:n Mustapippuri-ohjelmasta. Ruokaa tulee tällä ohjeella todella paljon. Kannattaa siis kutsua muutama ihminen syömään tai löysätä vyötä. Siis kyllähän tämä määrä kahteenkin ihmiseen uppoaa, koska se on niiiiiin hyvää!


1 iso tai 2 pientä munakoisoa
suolaa
3 rkl oliiviöljyä

1-2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk kaltattuja tomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus sokeria
mustapippuria

5-6 tomaattia
200-300 g mozzarellajuustoa

500 g tagliatelle-pastaa

Pese ja kuutioi munakoisot. Levitä kuutiot talouspaperin päälle tai leikkuulaudalle, ripottele päälle suolaa ja anna hikoilla ainakin puolisen tuntia. Puristele kuutioista ylimääräinen neste pois. Paista munakoisokuutiot öljyssä pannulla mukavan rapeiksi.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sitä öljyssä ja lisää sekaan kaltatut tomaatit ja anna porista noin 10 minuuttia. Mausta ripauksella sokeria, basilikalla ja mustapippurilla. Soseuta aineet sauvasekoittimella.

Keitä pasta ohjeensa mukaan kypsäksi. Kuutioi tomaatit ja mozzarella. Yhdistä ne, pasta, munakoisot ja tomaattikastike. Tarjoa heti ja koristele halutessasi basilikan lehdillä.

Ei valkosipulia eikä mitään muita mausteita kuin tässä on mainittu. Mitä enemmän mozzarellaa, niin sen parempi... Eiku. Tai ainakin minun suuhuni sitä katoaa jo ruuanlaiton yhteydessä.

1 kommentti:

  1. Taannoinen poikaystävä20.11.2010 klo 21.16

    Tavoitteeni on tehdä tätä maailman kaikille naisille. Ei ole enää montaa jäljellä!

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)