18.11.2010

Itämainen linssikeitto...

...josta tulikin enemmän pataa tai puuroa kuin keittoa mutta hyvää. Nestettä saa siis lisätä halutessaan. Itse pidin myös tästä puuromaisemmasta muodosta. Resepti on alunperin Yhteishyvän Ruokalehdestä ja olen muunnellut sitä aineideni mukaan. Sillä ruokkii 2-3 henkeä.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl punaista tai vihreää currytahnaa
1 1/2 dl punaisia linssejä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 rkl tomaattipyrettä
2-4 dl vettä
ripaus suolaa

2 tomaattia

Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä, lisää currytahna sekä linssit ja pyöräytä seosta muutaman kerran kattilan pohjalla. Lisää tomaattipyre, kookosmaito ja pari desilitraa vettä. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää suolaa ja tarvittaessa nestettä. Tarjoa keitto kuutioidun tomaatin kera.

Keiton voi maustaa muutenkin kuin currytahnalla. Itse laitoin sekaan myös pikkuisen sambal oelekia. Molempia tahnoja saa vegaanisina. Kookosmaidon tilalla voi käyttää pienemmän purkillisen kookoskermaa ja lisätä suhteessa veden määrää. Tällöin tulos on keittomaisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)