18.11.2010

Juustoiset teeleivät

Teeleivät ovat helppo ja nopea tapa saada lämmintä leipää. Tämä resepti on muunnelma Pirkan ruokalehdessä tässä lähiaikoina julkaistusta ohjeesta, joka sai tämän tytön keittiössä aikaan teeleipäbuumin. Olen tehnyt näitä hyvin usein tässä viimeisen parin kuukauden sisään.


2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä tai 50 g sulatettua margariinia
1 1/2 dl (kaura)maitoa
1 dl vettä

Sekoita jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sekaan öljy tai sula margariini, maito sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää leipästä leivinpaperin päälle pellille. Jaa leipäset neljään osaan veitsellä tai taikinapyörällä ja pistele vielä haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Ripottele juustoraastetta halutessasi myös teeleipien päälle. Aveciksi sopii juusto, voi, margariini sekä marmeladit. Kokeile taikinassa myös kaurahiutaleita korvaamassa jotain osaa jauhoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)