20.7.2010

Parsakaali-feta-tomaattipiiras

Tyhjensin jääkaappiani, joka tuntui käyvän ylikierroksilla ja sain aikaan herkullisen piirakan. Piiraspohjan ohje löytyy täältä. Täytteeseen sain idean Yhteishyvän ruokalehdestä mutta reseptiä en sen kummemmin vilkaissut.


200 g pakasteparsakaalia tai tuoreita parsakaalin kukintoja
100 g salaattijuustoa tai fetaa kuutioina
10 kirsikkatomaattia
2 dl juustoraastetta
2 dl (ruoka)kermaa
1 kananmuna
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl Provencen yrttejä

Valmista pohja ohjeen mukaan ja taputtele se voidellun piirasvuuan pohjalle. Jos käytät tuoretta parsakaalia, niin keitä kukintoja muutama minuutti kasvisliemessä tai suolalla maustetussa vedessä. Levitä pohjalle (jäiset) parsakaalin nuput, fetajuustokuutiot ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sirottele pinnalle juustoraaste. Sekoita kerma, muna sekä mausteet ja valuta piiraan päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ennen tarjoilua.

Olen niin tottunut vähäsuolaiseen ruokaan, että tämä ei mielestäni lisäsuolaa kaipaa. Kokeile myös valkopippuria, basilikaa tai pestoa piirakan mausteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)