25.7.2010

Pannaria pannaaneista

Rakastuin taannoin pannaani-sanaan, joka siis Oulun murteella tarkoittaa banaania. Nyt siis miun keittiöstäni saa herkkuja näistä Pohjolan hedelmistä kuten tätä pannukakkua. Me-lehden alkuperäistä ohjetta muuntelin sangen paljon.


2 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 litra maitoa
4 kananmunaa

4 Reilun kaupan pannaania
3/4 dl tummaa sokeria
30 g sulaa margariinia tai voita

Mittaa jauhot sekä suola kulhoon ja kaada päälle maito koko ajan sekoittaen. Turvota taikinaa 15-30 minuuttia. Lisää kananmunat joukkoon, sekoita ja kaada taikina voideltuun uunipannuun tai leivinpaperoidulle syvälle pellille. Paista pannukakkua 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Sulata rasva. Kuori ja pilko pannaanit esimerkiksi neljään osaan. Ota pannukakku uunista, asettele pannaanit sen päälle, ripottele sokeria ja valuta sula rasva päällimmäiseksi. Jatka paistamista vielä noin 15-20 minuuttia. Alenna uunin lämpötilaa, jos pannukakun pinta meinaa tummua liikaa. Nauti lämpimänä, vaniljajäätelön kera tai ilman.

Kokeile pannukakkuun vaikka kaurajauhoja tai sämpyläjauhoja. Myös nestemäistä margariinia voi valuttaa pannukakun pinnalle. Pannaanin tilalle sopinee myös omena.

2 kommenttia:

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)