
200 g margariinia tai voita
3 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
Kiehauta rasva ja rusinat kattilassa, lisää mausteet. Sekoita jauhot ja sooda keskenään kulhossa. Lisää kattilaan vesi, fariinisokeri ja kananmunat sekä lopuksi jauho-soodaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun reiälliseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kumoa vähäsen jäähtyneenä, jäähdytä kokonaan ja koristele halutessasi tomusokerilla.
Käytin jälleen puolet jauhojen määrästä grahamjauhoja. Mausteeksi voi lisätä myös muskottipähkinää, inkivääriä tai piparkakkumaustetta. Fariinisokerin voi korvata tavallisella sokerilla tai muulla tummalla sokerilla, esimerkiksi muscovadosokerilla. Voin helposti kuvitella tämän toimivan myös muffinssimuodossa. Tällöin paistoaika lyhenee ainakin puolella. Vuokia ei kannata täyttää ihan yläreunaan asti, koska tämä taikina kohoaa mallikkaasti. Toiminee myös pelkkänä maustekakkuna ilman rusinoita, jos kostuneet rusinat tai rusinat ylipäätään epäilyttävät.
Hehee... Onko toi kommentti rusinoiden epäilyttävyydestä jotenkin mun syytä..? :)
VastaaPoistaEi ainoastaan siun :D
VastaaPoista