2.4.2010

Muffinsseja, om nom nom!

Tämä nopea ja helppo resepti yhdistää kaksi suosikkiraaka-ainettani: banaanin ja suklaan. Reseptin löysin Maku-lehdestä 2/2007 ja muokkasin sitä vähäsen. Reseptistä tulee 12 suussasulavaa muffinssia suklaasydämellä.


4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 kypsä Reilun kaupan banaani
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata

12 Amerikan muffinivuokaa

Soseuta banaani haarukalla, yhdistä leivinjauhe ja kaakaojauhe muihin jauhoihin. Paloittele 50 g suklaasta veitsellä 12:sta tai 24:ään (tai jopa useampaan) palaseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää banaanisose ja kuivat aineet varovasti tasaiseksi sekoittaen. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja ripottele jokaisen pinnalle yhtä monta suklaapalaa. Paista muffinsseja 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Sulata loput 50 grammaa suklaata mikrossa tai vesihauteessa ja valuta sitä jäähtyneille muffinsseille. Anna suklaan jähmettyä ja nauti!

Perunajauhojen tilalle kelpaa ohrakas ja grahamjauhot voi korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Kuorrutteeseen voi lisätä tilkan kermaa levitystä helpottamaan. Muffinien päälle voi laittaa myös pelkästään valkosuklaata tai raidoittaa pinnan molemmilla suklailla.

2 kommenttia:

  1. Feline tässä Japanista terve! Leivoi juuri pellillisen muffineita tällä reseptillä, tosin perunajauhot ja kaakaojauho sekä vaniliinisokeri jäivät pois käytännön säätöjen takia. Hyviä tuli ja solutoverit olivat myös tyytyväisiä lopputulokseen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että onnistuivat silti! Halauksia Suomesta!

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)