24.3.2010

Lapsuuden makuja

Tämä amerikkalainen rusinakakku on ollut yksi miun suosikkileivonnaisista pienestä lapsesta asti. Se on helppo ja nopea tehdä - varsinkin illalla iskeneeseen makeanhimoon. Resepti on äidin reseptivihosta alunperin kopioitu. Hän taas on kopioinut sen mummilta, joka taas sai reseptin työkaveriltaan. Tätä on tehty meillä kotona niin kauan kuin mie muistan. Maut ovat jouluisia mutta tällä kyllä herkuttelee ympäri vuoden.


200 g margariinia tai voita
3 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 dl vettä
3 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa

Kiehauta rasva ja rusinat kattilassa, lisää mausteet. Sekoita jauhot ja sooda keskenään kulhossa. Lisää kattilaan vesi, fariinisokeri ja kananmunat sekä lopuksi jauho-soodaseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun reiälliseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kumoa vähäsen jäähtyneenä, jäähdytä kokonaan ja koristele halutessasi tomusokerilla.

Käytin jälleen puolet jauhojen määrästä grahamjauhoja. Mausteeksi voi lisätä myös muskottipähkinää, inkivääriä tai piparkakkumaustetta. Fariinisokerin voi korvata tavallisella sokerilla tai muulla tummalla sokerilla, esimerkiksi muscovadosokerilla. Voin helposti kuvitella tämän toimivan myös muffinssimuodossa. Tällöin paistoaika lyhenee ainakin puolella. Vuokia ei kannata täyttää ihan yläreunaan asti, koska tämä taikina kohoaa mallikkaasti. Toiminee myös pelkkänä maustekakkuna ilman rusinoita, jos kostuneet rusinat tai rusinat ylipäätään epäilyttävät.

2 kommenttia:

  1. Hehee... Onko toi kommentti rusinoiden epäilyttävyydestä jotenkin mun syytä..? :)

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)