4.1.2011

Suklaan ja punaherukan lumo

Sain kesällä nimipäivälahjaksi Marianne Kiskolan kirjan Papu, porkkana ja hillopulla - kasvisruokaa perheelle. Erityisesti tämä kakku kiehtoi minua ja kokeilin sitä toistamiseen uudeksi vuodeksi. Ensimmäisellä kerralla kaikki kun ei mennyt ihan putkeen ja siitä viisastuneena tein reseptiin pari muutosta ja johan toimi! Kaakku sopi mainiosti suklaakakkujen ja korttipelien täyteiseen uuden vuoden juhlintaan.


200 g tummaa suklaata
250 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
4 kananmunaa
2 dl grahamjauhoja
3 dl punaherukoita

1-2 dl punaherukoita
(soija)kermavaahtoa

Sulata suklaa ja jäähdytä. Paperoi halkaisijaltaan 26-senttisen irtopohjavuoan pohja sekä voitele ja jauhota vielä koko vuoka. Yhdistä grahamjauhot ja viinimarjat.

Vaahdotan margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää sula suklaa sekä jauhomarjat ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa kakku jäähtyneenä punaherukoiden ja vaahdotetun (soija)kermavaahdon kanssa.

Mikäli käytät pakastemarjoja, LISÄÄ jauhojen määrää 1/2 desilitralla. Grahamjauhojen tilalla voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Tarkista margariinin, suklaan ja kerman maidottomuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)