4.1.2011

Rainbow Cupcakes

Kaikkihan lähti tästä. Sitten sattui sopiva sunnuntai ja suloisia ihmisiä, reseptien pengontaa ja yhdistelyä sekä muutaman raaka-aineen melkein epätoivoista etsimistä. Lopulta keittiöni pöydällä oli 17 kuorrutettua ja kaaritettua muffinssia. Tästä puuttuvat enää yksisarviset ja Erasuren Always (joka tosin oli laitettava soimaan, kun maistamisen hetki vihdoin koitti).

Muffinssipohja on muunnelma Meiran helppojen muffinien reseptistä. Kuorrute on sovellettu Decapitated-ruokablogin Cookie Monster cupcakeien kuorrutteesta. Kiitoksia ystävättärelleni kuvasta.


2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mantelijauhetta
2 dl maitoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

100 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
noin 3 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 tl vaniljasokeria
sinistä elintarvikeväriä

5-6 sateenkaariremmiä

Vatkaa rasva ja puolet tomusokerista vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä loput sokerit ja vatka tasaiseksi. Ota vähäsen kuorrutetta eri kulhoon "pilviä" varten. Lisää elintarvikeväriä tipoittain isompaan osaan kuorrutetta vatkaten kunnes seos on haluamasi väristä.

Levitä sininen kuorrute muffinssien päälle tasaisesti. Asettele joka muffinssille kaksi pientä möykkystä vaaleaa kuorrutetta. Leikkaa remmit sopivan kokoisiksi pätkiksi, taivuta ne lenkiksi ja asettele "pilvestä pilveen". Säilytä mahdolliset ylijäävät muffinssit kylmässä.

Vaikeinta näissä muffinsseissa oli löytää sateenkaaren värisiä remmejä ja sinistä elintarvikeväriä. Edellisiä löytyi vasta viidennestä karkkikaupasta ja jälkimmäistä toisesta ruokakaupasta. Koristelu vaatii pikkuisen sorminäppäryyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)