28.1.2011

Pullan parantava voima

Hieman flunssainen oloni kohentui eilen leipomalla pullaa - kahdesti. Edellisiä pulliani kehuttiin töissä tänään kovin (minussa on kuulemma ainesta - tiedä sitten, että mihin), vaikka tein niihin vain taikinan ja pyörittelyt. Myöhemmin leivoin kotona toskapullia Kodin Kuvalehden ohjetta mukaillen, kun oli tulossa ihmisiä kylään. Näissä ei ole rasvaa tai sokeria säästelty. Taikinasta tulee noin 12 toskapullaa.


2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
2 dl grahamjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia

Liuota sokeri, suola, muna, kardemumma ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa jauhot sekaan vähitellen ja lisää lopuksi rasva. Kohota valmis taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä ja pinta jauhotettuna.

25 - 50 g margariinia
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

paperisia pulla- tai muffinssivuokia

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele margariinilla ja ripottele päälle sokerit. Kääri levy rullalle leveyssuunnassa ja leikkaa 12 palaan. Nosta palat paperisiin vuokiin ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

100 g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl kauramaitoa
100 g mantelilastuja

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kiehauta tällä välin kattilassa rasva, maito, sokeri, jauhot ja mantelilastut koko ajan hämmentäen, ettei seos pala pohjaan. Ota pullat uunista, levitä toska päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia eli kunnes kuorrute on saanut kauniin värin.

Pullan voi tehdä myös maitoon ja voita käyttäen ja munan voi jättää pois, jolloin pulla on VEGAANISTA. Tarkista margariinin maidottomuus. Grahamjauhot voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Omat toskapullani kohosivat valtaviksi. Ohjeesta saattaa siis hyvinkin tulla enemmän kuin 12 toskapullaa, jos ei halua mega-kokoluokan pullia. Itse käytin aivan tavallisia muffinssivuokia ja muffinssipeltiä, joka oli kyllä kovin rasvainen toskan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)