28.12.2010

Taatelinen juustokakku

Tämän täyteläisen juustokakun alkuperäinen resepti on bongattu K-Supermarkettien ruokalehdestä vuosi tai pari takaperin. Ohjetta olen hieman muokannut. Leivoin sen aatonaaton kahvihetkelle mummoni luokse tuomisiksi.


100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

100 g taatelia
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoja
3 kananmunaa

Laita halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperilla ja voitele vuuan reunat.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna ja kuivat aineet. Vaivaa käsin taikinaksi sekä painele vuuan pohjalle ja reunoille. Peitä vuoka ja nosta täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Raasta sitruunasta kuori. Poista taateleista kivet ja silppua ne esimerkiksi saksilla. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, loppu sokeri, vaniljasokeri, keltuaiset, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja perunajauhot sekä lopuksi valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Peitä kakku foliolla, kun pinta on sopivan ruskea. Irrota kakku vuuastaan vähäsen jäähtyneenä. Koristele halutessasi puolitetuilla taateleilla. Tarjoa kakkua lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai (makeutetun) marjasoseen kera tai ilman.


Grahamjauhojen tilalla voi käyttää tavallisia vehnäjauhoja. Taatelin tilalle sopivat myös rusinat tai kuivatut luumut. Perheen kanssa ideoitiin myös sitä, että hedelmiä liottaisi ensin vaikka rommissa... Mmmm. Suoraan jääkaapista kakku on aika kova, suosittelen lämmittämään hiukan tai syömään kakun valmistumispäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)