28.1.2011

Jouluinen tomaattikeitto

Tämäkin resepti on pienten muokkausten kautta eksynyt keittiöni bravuureihin taannoisen poikaystäväni kautta. Tätä keittoa teki hänen isänsä ja sain kuulla, että resepti on alunperin ehkä Anna-lehdestä ja kulki nimellä tonttumuorin tomaattikeitto.


1 sipuli
1 - 2 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
2 kanelitankoa
5 neilikkaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 kasvisliemikuutio
2 tlk kokonaisia tomaatteja mehussa
5 dl vettä
suolaa
pippuria
kanelia

Hienonna sipuli, kuori ja paloittele porkkanat. Kuullota kasvikset kattilan pohjalla öljyssä. Lisää tomaatit, mausteet ja vesi. Hauduta puolisen tuntia. Poista kokonaiset mausteet keitosta ja soseuta. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa ripauksella kanelia. Kuumenna kiehuvaksi ja koristele halutessasi neilikoilla.

Keiton voi tarjota halutessaan maustamattoman soijajugurtin tai smetanan kanssa. Sipulin tilalle voi laittaa muutaman salottisipulin, neilikat korvata tähtianiksella ja siirapin hunajalla.

2 kommenttia:

  1. Mm. Mmmm. Jännä. Tää haluaa kokeilla kyllä tätä. Ihastuin joskus kaneliin tomaattikastikkeessa, kun sellaista pyöräytin soijapyöryköille, mutta sitten taas unohdin. Nyt muistin! Kuulostaa kyllä kovin pipariselta, ettei liikaakin? :) Kokeilen silti!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! Ei ole liian piparinen. Maistuu muultakin.

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)