28.1.2011

Kinkunkorvike nro. 1

Tein viime jouluna ensimmäistä kertaa itselleni jotain joulukinkun korviketta. Kokeilin Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa joulun alla 2009 julkaistun reseptin mukaista pähkinäistä tofumureketta puolikkaana annoksena ja hieman muokaten. Tämä annos uppoaa yhteen tai kahteen kasvissyöjään ja mahtuu Arabian Muumi -kulhon kokoiseen uuninkestävään astiaan.


1 pkt (220 g) savutofua
1 dl mantelirouhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 rkl soijakastiketta
1/2 tl kuivattua korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Painele ainekset voideltuun uuninkestävään astiaan ja paista 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Käytä kinkun tapaan viipaloituna ja sinapin tai kastikkeen kera tai sellaisenaan!

Murekkeen voi tarjota kylmänä tai lämpimänä, kuorrutettuna tai ilman. Itse sivelin kumotun murekkeen mummon tekemällä joulusinapilla, ripottelin päälle korppujauhoja ja paistoin vielä 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Savutofu sopi minusta tähän hyvin mutta marinoitu tai maustamaton tofu käyvät myös. Vaihtelua saa pähkinää ja mausteita muuttamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)