19.12.2010

Porkkanarieskat

Koitti jälleen se päivä, jona leipä loppui ja oli töitä ja vieraita tulossa eikä ollut hiivaa saati aikaa mennä kauppaan. Kaappien aineista sai onneksi rieskoja. Resepti on peräisin talouskoulun monistenipusta ja sitä on muunneltu hiukan. Taikinasta tulee pari pellillistä rieskoja.


5 dl vettä
2-3 porkkanaa
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Nostele taikinaa leivinpaperoidulle pellille märällä lusikalla ja taputtele pieniksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. Pistele haarukalla. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä margariinin kanssa.

Vaihtelua saat korvaamalla siirapin sokerilla tai hunajalla (tällöin ei sovi vegaanille) sekä vaihtelemalla jauhoja ja niiden suhteita tai korvaamalla niitä hiutaleilla tai leseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)