18.11.2010

Tomaattinen cashew-juustokorma

Löysin tämän herkullisen korman reseptin Ihanat tomaatit -blogista haeskellessani jotakin uutta ja hyvää leipäjuustosta tehtäväksi. Muuntelin sitä hiukkasen omien aineideni mukaan. Mausteet tulevat sisään tullessa ovella vastaan vielä kolmen päivän jälkeenkin. Tällä ruokkii neljä henkeä kera riisin.


1 sipuli
1 rkl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl chilijauhetta
1 1/2 rkl curryjauhetta
1 rkl garam masalaa
3 rkl mantelijauhetta
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
ripaus kanelia
mustapippuria
2 1/2 dl kookoskermaa
100 g suolaamattomia cashewpähkinöitä
1 pkt (500 g) leipäjuustoa

Paahda cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä, lisää inkivääri(tahna) sekä chili, curry, garam masala ja mantelijauhe. Pyörittele näitä hetki pannussa. Lisää sitten paseerattu tomaatti, kookoskerma, suola, sokeri, kanelia ja mustapippuria. Anna kuplia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää cashew-pähkinät ja anna kiehua jälleen 5 minuuttia. Laita sekaan lopuksi leipäjuusto ja anna kuplia taasen noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Ruokaan voi lisätä myös tuoretta korianteria. Blogin kirjoittajalla on henkilökohtainen ongelma kyseistä kasvia kohtaan, niin sitä ei tästä versiosta löydä. Chilijauheen tilalle voi pilkkoa 1-2 punaista chilipalkoa. Leipäjuuston tilalle voi laittaa kotijuustoa tai tofua, jolloin ruuasta tulee VEGAANINEN. Ruokaisamman tästä kormasta saa lisäämällä sekaan pari kuutioitua tomaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)