30.10.2010

Pinaattikeittoa munalla

Kaikkien aikojen lempiruokani on pinaattikeitto. Lisäksi tein tätä nokkosista puolisentoista viikkoa sitten Oulussa eräälle pienelle perheelle ja tämä blogiteksti on nyt omistettu heille. Resepti on melkein suoraan talouskoulun Ruuanvalmistuksen taito -kirjasta ja sillä ruokkii neljä henkeä. Itse teen tätä nykyisin grahamjauhoilla Pirkan Ruokalehden innostamana.


25 g margariinia tai voita
1/2 - 1 dl vehnä- tai grahamjauhoja
1 litra maitoa
150 g pakastepinaattia tai pari dl pakastettua nokkosta
suolaa
muskottipähkinää
mustapippuria

kovaksi keitettyjä kananmunia

Suosittelen aloittamaan kananmunien keitolla. Keitä kananmunia noin 1-2 per syöjä noin 10 minuuttia suolatussa vedessä. "Säikäytä" munat kylmällä vedellä, niin kuori irtoaa paremmin.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa tai haudeosassa. Vatkaa sekaan jauhot, varo ruskistumista. Lisää vähän maitoa ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää ensin noin puolet maidosta samalla vatkaten tasaiseksi ja lisää loput pikkuhiljaa. Anna kuumeta vatkaten samalla, kunnes keitto on paksuuntunut. Lisää pinaatti, kiehauta ja mausta.

Jauhoja voi lisätä keittoon myöhemminkin, jos keitto ei tunnu tarpeeksi paksulta. Teen näin melkein aina, kun tykkään paksummasta keitosta. Ripaus valkopippuriakin sopii sekaan. Maidon voi korvata litralla kasvislientä tai käyttää soijamaitoa. Pinaattikeiton sekaan voi heittää kuivattua nokkosta. Muista käyttää muovista tai silikonista pallovatkainta tai kierrevispilää pinnoitetussa kattilassa.

2 kommenttia:

  1. Onpas mukava, kun on nyt kunnollinen nokkoskeiton resepti käsien ulottuvilla. Tekemäsi keitto oli herkullista! Nokkoskeittopuuhiin tästä käykin tieni.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ^^ Teitä varten mie tämän tänne laitoin.

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)