
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1-2 tl sambal oelekia
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk (435 g) lihatonta hernekeittoa
1-2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
(suola)pähkinöitä
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, inkivääritahna ja lisää loppuvaiheessa sambal oelek. Lisää hernekeitto, vettä (ja kermaa), soijakastike, hunajaa ja mustapippuria. Kiehauta. Lisää lopuksi sitruunamehua. Annostele ja koristele (suola)pähkinöillä.
Inkivääritahnan tilalla kannattaa käyttää tuoretta inkivääriä raastettuna, ettei moinen herkku homehdu jääkaappiin. Vettä kannattaa lisäillä varoen ja sen mukaan, että kuinka paksusta sopasta tykkää. Osan nesteestä voi korvata (soija)kermalla tai sulatejuustolla. Hunajan voi korvata sokerilla, jolloin keitosta tulee VEGAANINEN.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)