30.10.2010

Paranneltua purkkiruokaa

Miulla on aina kaapissa yksi tölkillinen lihatonta hernekeittoa. Lisäksi sipulia ja kaikenlaisia mausteita ja tahnoja. Niistä saa helposti ruokaa silloin, kun flunssa sattuu yllättämään. Itseäni ei ole kevään jälkeen mikään tauti kunnolla yllättänyt, vähäsen on aamulla ollut joskus kurkku kipeä ja hetkittäin ollut heikko olo. Nyt on koputettava maalaamatonta puuta... Kaikki muut tuntuvat olevan koko ajan kipiänä, niin pitää auttaa ruokahuollossa tällä Vihreässä Langassa joskus julkaistulla ja muokkaamallani reseptillä. Tällä ruokkii sairaan itsensä nopeasti kahtena päivänä tai kaksi ihmistä kerralla.


1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1-2 tl sambal oelekia
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk (435 g) lihatonta hernekeittoa
1-2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

(suola)pähkinöitä

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit, inkivääritahna ja lisää loppuvaiheessa sambal oelek. Lisää hernekeitto, vettä (ja kermaa), soijakastike, hunajaa ja mustapippuria. Kiehauta. Lisää lopuksi sitruunamehua. Annostele ja koristele (suola)pähkinöillä.

Inkivääritahnan tilalla kannattaa käyttää tuoretta inkivääriä raastettuna, ettei moinen herkku homehdu jääkaappiin. Vettä kannattaa lisäillä varoen ja sen mukaan, että kuinka paksusta sopasta tykkää. Osan nesteestä voi korvata (soija)kermalla tai sulatejuustolla. Hunajan voi korvata sokerilla, jolloin keitosta tulee VEGAANINEN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)