10.10.2010

Omenaa muffinsseissa

Syksyisin kotimaisia omenoita löytyy mm. kakuista, piirakoista, suusta, soseena puurosta ja muffinsseista. Tämä resepti löytyi Koti ja Keittiö -lehdestä joskus vuonna nakki ja makkara. Olen muunnellut sitä hiukan. Siitä tulee noin 20 mehevää muffinssia.


3 pientä omenaa
50 g margariinia
1 rkl kanelia

150 g margariinia
2 dl sokera
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata margariini pannulla tai kasarissa, lisää kaneli ja kuullota omenakuutioita siinä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja omenakuutiot varovasti käännellen. Nostele taikinaa paperisiin muffinivuokiin ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa vaikka teen kanssa.

Grahamjauhot voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Tarkista margariinin maidottomuus. Koristele halutessasi täysin jäähtyneet muffinssit tomusokerilla. Mikäli muffinssit eivät katoa heti mystisesti, niin säilytä ne jääkaapissa sillä omena homehtuu leivonnaisissa helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)