22.9.2010

Pehmoinen omenakakku

Kotimaisten omenoiden ja pimeiden iltojen kunniaksi leivoin kakun tai tortun, kummin vaan. Tämä on sellainen kakku, joka ei tarvitse seurakseen vaniljakastiketta tai -jäätelöä. Se on mehevä ja maistuva ilmankin. Resepti on muokattu ikivanhasta K-kauppojen ruokalehdessä julkaistusta omena-kardemummatortun reseptistä.


2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
3 omenaa

Voitele 24-senttinen irtopohjavuoka. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kuori ja lohko omenat.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, yhdistä siihen sula margariini ja kuivat aineet. Levitä päälle puolet takinasta vuokaan, asettele päälle suurin osa omenalohkoista, levitä päälle loppu taikina ja asettele joitakin omenanlohkoja koristeeksi ja sirottele niiden päälle varovaisesti kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Halutessasi voit sirotella sokeria, kanelia ja kardemummaa omenien päälle kakun väliin. Blogin kirjoittaja unohti sen leipoessaan ja kakusta tuli suussasulavan herkullista ilmankin niitä. Tarkista margariinin maidottomuus. Grahamjauhot voi jälleen korvata vehnäjauhoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)