22.9.2010

Hifistelykokkeli

Olen vähentänyt maidon käyttöäni jonkin verran ja olen koettanut etsiskellä maitopitoisista lempiruuistani maidottomia versioita. Etsiskelyjen lomassa löytyi Risulinnan ranskalainen munakokkeli, jota sitten muokkasin pikkiriikkisen. Olin niin tottunut laittamaan munakkaaseen ja munakokkeliin maitoa. Tähän reseptiin sitä ei tule mutta vähäsen enemmän vaivaa se vaatii.


3 kananmunaa
margariinia (tai voita)
suolaa
pippuria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lämmitä kattilassa nokare margariinia ja lisää valkuaiset. Sekoittele koko ajan. Kun valkuaiset ovat vähäsen saostuneet, niin lisää keltuaiset (ja nokare margariinia). Jatka sekoittelua ja paistele kiinteäksi mutta kosteaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta halutessasi myös tuoreella yrttisilpulla. Itselläni ei sellaista ollut tänä munaisana aamunani. Tällä ohjeella syntyy siis vain yhdelle kokkelia. Huomaa, että voihin tehtynä ruoka ei ole enää maidotonta ja muistathan tarkistaa margariinisi maidottomuuden.

4 kommenttia:

  1. Ranskalaisen munakokkelin linkki ei muuten toimi!

    VastaaPoista
  2. Sitä koko blogia ei näemmä enää ole. Voi ei. Täytyy korjata tuo jahka kerkiän.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kirjoittelen nykyään blogia mausteinen manteli ja siellä se ohje on edelleen :) http://mausteinenmanteli.blogspot.com/2010/08/ranskalainen-munakokkeli.html

    Hyvä jos maistui :)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia tiedosta, käympä kurkkimassa ^^

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)