18.9.2010

Kakku pikku prinsessalle

Tätini tosiaan tilasi minulta serkkutytön 8-vuotissyntymäpäiväksi kakun ja pikkuneiti itse toivoi jotain prinsessa-aiheista. Tehtyäni ällömakean Barbapapa-kakun en jotenkin kehtaa syöttää moista imelyyttä enää kenellekään. Päädyin sitten perinteiseen kermatäytekakkuun pienemmillä marsipaanikoristeilla. Kakku oli kuulemani mukaan hyvää eikä liian makeaa. Linna oli kuulemma kadonnut melki kokonaan päivänsankarittaren suihin. Hii!


6 kananmunaa
sokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl grahamjauhoja
loput vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 sitruuna
1 - 1 1/2 dl vettä

2 dl vadelmahilloa
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

6 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

100 g vaaleanpunaista marsipaania
hopeakuulia

Marsipaanikoristeet voi hyvin tehdä jo etukäteen. Niissä vain oma mielikuvitus on rajana!

Voitele ja jauhota 26-senttinen irtopohjavuoka. Mittaa munat lasiin tai mukiin. Mittaa munien määrän verran sokeria samanlaiseen astiaan ja kippaa kulhoon. Mittaa samaan astiaan ensin peruna- ja grahamjauhot ja täytä astia sitten vehnäjauhoilla, niin että kuiva-ainetta on munien määrän verran ja lisää vielä leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun vetäytyä muutama minuutti, kumoa ja anna jäähtyä.

Vaahdota täytteeksi 2 dl kermaa ja mausta se varovasti sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Purista sitruunasta mehu ja laimenna se vedellä. Kostuta alin kakkulevy. Levitä päälle puolet vadelmahillosta ja puolet vaahdotetusta kermasta. Laita keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä päälle loput hillosta ja kermavaahdosta. Laita päälle päällimmäinen levy sekä kostuta se lopulla sitruunavedellä. Vältä liikaa kostutusta.

Vaahdota päälle 6 dl kermaa kovaksi vaahdoksi (mutta ei voiksi asti) ja mausta sekin sokereilla. Levitä vaahtoa ohut kerros kakun reunoille ja paksumpi kakun pinnalle. Asettele marsipaanikoristeet kakun päälle haluamallasi tavalla. Pursota loppu kerma kakun reunoille ja pinnalle.


Möhistytä kakkua muutama tunti kylmässä ja viimeistele hopeakuulilla vasta vähän ennen tarjoilua, koska niiden hopeus katoaa nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)