
1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
(1 rkl sokeria)
2 1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl mustikoita
voita tai margariinia paistamiseen
Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe (sekä sokeri). Lisää maito ja munat, vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota vartin verran. Lisää taikinaan mustikat. Vältä voimakasta sekoittamista, etteivät mustikat mene rikki. Tästä seuraa lähinnä esteettinen haitta, kun letut värjääntyvät harmahtavan violeteiksi...
Paista taikinasta lettupannulla kullanruskeita pannukakkuja. Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin tai vaniljakastikkeen kera. Reseptistä riittää kahdelle herkkupepulle välipalaksi ja kolmelle tai neljälle pääruuan nauttineelle jälkiruuaksi.
Taikina ei välttämättä tarvitse sokeria, jos pannukakkujen kanssa tarjoaa vaahterasiirappia. Grahamjauhojen tilalle voi laittaa muita jauhoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)