27.7.2010

Mustikkaiset lettuset

Sain ystävättäreltäni tuliaisiksi kipollisen mustikoita ja nehän täytyi upottaa taikinaan. Näillä helteillä ei kauheasti viitsi uunia kuumentaa, niin paistoin sitten pannulla pieniä lettusia. Niilläkin sai kielet sinisiksi. Resepti on alunperin Floran mainoslehtykäisestä mutta olen sitä muunnellut.


1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
(1 rkl sokeria)
2 1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl mustikoita

voita tai margariinia paistamiseen

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe (sekä sokeri). Lisää maito ja munat, vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota vartin verran. Lisää taikinaan mustikat. Vältä voimakasta sekoittamista, etteivät mustikat mene rikki. Tästä seuraa lähinnä esteettinen haitta, kun letut värjääntyvät harmahtavan violeteiksi...

Paista taikinasta lettupannulla kullanruskeita pannukakkuja. Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin tai vaniljakastikkeen kera. Reseptistä riittää kahdelle herkkupepulle välipalaksi ja kolmelle tai neljälle pääruuan nauttineelle jälkiruuaksi.

Taikina ei välttämättä tarvitse sokeria, jos pannukakkujen kanssa tarjoaa vaahterasiirappia. Grahamjauhojen tilalle voi laittaa muita jauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)