28.7.2010

Harakka huttua keittää...

...mutta tämä tyttö huttua vatkaa. Mummi toi miulle kolme litraa mustikoita ja pakastimen puutteessa niistä on "päästävä eroon" ennenkuin ne pilaantuvat. Eräs ystävätär sattui juuri sopivasti käymään nauttiakseen mustikkahutusta. Resepti on äitini vihosta ja alunperin muistaakseni Kotiliedestä.


5-10 kaurakeksiä (koosta riippuen)
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl mustikoita

Murskaa keksit huolimattomasti niin, että on pientä mursketta ja isompaa palaista esimerkiksi suljetussa muovipussissa muusipulikalla tai kaulimella vähäsen murjoen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahka, mustikat sekä keksinmurut ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa mustikoilla koristettuna jälkiruokana neljälle hengelle.

Kokeile mustikoiden tilalla puolukoita tai herukoita ja vaihda kaurakeksit pipareihin, Digestive-kekseihin tai kaapista löytyneisiin pikkuleipiin. Isoimpia keksin paloja tai kokonaiset keksit voi jättää myös annosten koristeluun.

1 kommentti:

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)