14.6.2010

Raparperi-valkosuklaamuffinssit

Tämän reseptin löysin herkullisesta Voisilmäpeliä-blogista ja minun oli raparperifanina pakko kokeilla sitä! Pienillä muutoksillakin tulee aivan ihania muffinsseja 8-10 kappaletta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Nämä matkustivat mukanani Lahteen viikonlopuksi.


2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g rouhittua valkosuklaata

1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
1/3 dl rypsiöljyä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl inkivääriä

2 1/2 dl kuorittua ja pilkottua raparperia

Amerikan muffinivuokia

Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja suklaa. Sekoita toisessa kulhossa muna, jugurtti, öljy, sokerit ja inkivääri. Yhdistä aineet ja lisää joukkoon raparperin palat. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi ja nostele taikinaa muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Lisäsin valkosuklaata vasta kirjoittaessani tätä reseptiä. Miusta se kaipasi vähäsen lisää makeutta. Ehkä se johtui vaniljauutteen korvaamisesta sokerilla. Kuivatun ja jauhetun inkiväärin tilalle sopii myös raastettu inkivääri tai inkivääritahna. Käytä sitä tällöin 2 tl. Inkiväärin voi vaihtelun vuoksi korvata myös kanelilla. Vaniljan makua voi korostaa myös käyttämällä vaniljajugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)