19.6.2010

Hanna-tädin kakut

Eli minun lapsuuteni suosikkipikkuleivät. Näistäkin sai jollain reseptillä todella kummallisen makuisia mutta tällä äidin vihosta kopioidulla reseptillä tulee aina mukavan pehmeitä ja lempeän makuisia. Yksinkertainen annos taikinaa tekee 50-70 pikkuleipää. Itse sain aikaan 61.


150 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kermaviiliä

Yhdistä jauhot, sooda ja vaniljasokeri. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan parin sentin kokoisia palleroita leivinpaperoiduille pelleille jauhoisin käsin. Jätä muutama sentti leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Perunajauhojen tilalla voi käyttää ohrakasta ja grahamjauhot korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Kermaviilin tilalle käy myös (hapan) kerma, smetana tai ranskankerma. Jos käyttämäsi kerma ei ole hapanta, niin korvaa sooda 2:lla teelusikallisella leivinjauhetta. Kakkusten päälle voi myös painaa pienen montun ja laittaa siihen nokareen paistonkestävää hilloa.

2 kommenttia:

  1. Tiiäkkö että kyllä mun nyt pitää joskus kokeilla näitä tällä teidän ohjeella, se kummallisenmakuisuus kun on vähän jäänyt miullekin mieleen joistain hannatätiläiskokeiluista. Ja semmosia kovia ovat olleet joskus, myös. Mutta näähän on aika kesäisiä, eikö! Voin leipoa niitä kesän varjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on pehmoisia ja sopivat ihan mihin vuodenaikaan vain.

      Poista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)