
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
2 1/2 dl maitoa
2 rkl öljyä
margariinia tai voita paistamiseen
vaahterasiirappia
Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, öljy sekä kuivien aineiden seos ja sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi.
Sulata rasvaa lettupannulla ja paista taikinasta kullanruskeita lettusia. Tarjoa vaahterasiirapin kanssa välittömästi.
Jos haluat tehdä isoja lettuja, taikinasta tulee 8-10 suurempaa lettua. Blinipannulla tulee varmasti mukavan kokoisia, meinasin itsekin ensin paistaa sillä. Maidon tilalle käy hapan kerma, piimä, kermaviili tai näiden seokset. Tällöin vähennä leivinjauhetta yhteen teelusikalliseen ja lisää 1/2 tl ruokasoodaa.
Pitäisiköhän sitä kohta alkaa hankkimaan uusia astioita ja pöytäliinoja tai lainata muilta? Kun näistä kuvista alkaa tulla kovin samanlaisia... Tai sitten vain menen muualle leipomaan ja kokkaamaan, niin saan vaihtelua kuviini.
Mie tiedän yhden paikan, minne voit tulla lainaamaan astioita \o/
VastaaPoistaJeeeeeeeeeee!
VastaaPoista