25.5.2010

Suloiset suklaapikkuleivät

Teki mieli leipoa mutta kaapissa oli vain perusaineita. Näistä syntyi Yhteishyvän ruokalehden ohjetta mukaillen suussasulavia suklaapikkuleipiä peltipurkin täytteeksi. Se purkki onkin syytä piilottaa, koska nämä ovat vähän liiankin hyviä. Taikinasta tulee 30-40 pikkuleipää.


100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 dl maitoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna. Siivilöi kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Leivo taikina jauhojen avulla pitkäksi peukalon paksuiseksi pötköksi ja leikkaa siitä peukalon pään kokoisia paloja. Pyöritä palloiksi leivinpaperoidulle pellille. Jätä muutama sentti leviämisvaraa palleroiden väliin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Jauhojen siivilöintiä en koe tarpeelliseksi muulloin kuin kaakaojauheen kanssa. Se pakkuuntuu niin kovin helposti. Grahamjauhot voi korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Käytä jauhoja taikinaa käsitellessä sillä se on kovin tarttuvaista. Voit myös muotoilla palleroita suoraan taikinasta ilman pötkö-vaihetta. Siivilöi halutessasi jäähtyneiden pikkuleipien pinnalle tomusokeria tai koristele ne suklaakastikeraidoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)