27.5.2010

Hedelmäinen raparperiherkku

Sain eilen valtavan kasan raparperia mummilta ja siitähän oli päästävä tekemään vaikka mitä herkkuja! Eräs ystävättäreni saapui luokseni viettämään iltaa joten hänkin sai niistä osansa. Tämä resepti on peräisin äitini vihoista eikä kumpikaan muista reseptin alkuperää enää. Mutta se on ihanaa ja siitä riittänee neljälle jälkiruuaksi jäätelön kera.


3-4 raparperin vartta
1-2 omenaa
1 1/2 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 iso Reilun kaupan banaani

vaniljajäätelöä

Kuori ja pilko raparperin varret ja omenat. Laita ne kattilaan veden, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Pilko banaani ja lisää se kattilaan. Keitä vielä muutama minuutti. Jaa annosmaljoihin ja tarjoa kalsiumpitoisen jäätelön kanssa.

Veden voi korvata vaikka omenamehulla halutessaan lisää makua ja sekaan laittaa sokerin tilalla hunajaa tai siirappia. Kokeile maustaa myös kardemummalla.

Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoo elimistöstämme kalsiumia ja siksi sen kanssa olisi syytä nauttia kalsiumia sisältäviä elintarvikkeita. Resepti sinällään on VEGAANINEN mutta sen kanssa tarjottava jäätelö ei ole. Ainakaan Ingmanin vaniljatofujäätelöihin ei ole lisätty kalsiumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)