30.5.2010

Palanen raparperitaivasta

Tämä on ehdottomasti suosikkini kaikista raparperiresepteistä. Sen löysin Pirkan ruokalehdestä pari vuotta sitten ja muuntelin pikkuisen. Se on helppo tehdä ja mehevä eikä vaadi ihmeellisiä aineita eli todellakin palanen raparperitaivasta. Tein kaksi kakkua, joista toinen matkusti mukanani Pylkönmäelle ja toinen päätyi ystävälleni lahjukseksi partiokisoihin. Kiitos jälleen ystävättärelleni kuvista!


150 g margariinia
1 1/4 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl grahamjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
noin 4 raparperin vartta

2 dl vaniljakastiketta

Leivinpaperoi halkaisijaltaan 26-senttisen irtopohjavuoan pohja ja voitele reunat. Kuori ja pilko raparperinvarret. Sulata margariini, lisää joukkoon maito ja jäähdytä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva-maitoseos sekä kuivat aineet ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Levitä puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle ja ripottele päälle puolet raparperinpaloista. Toista tämä lopulla taikinalla ja raparperilla. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa jäähtyneen tortun kanssa (vaahdotettua) vaniljakastiketta.


Grahamjauhot voi korvata vehnäjauhoilla ja kardemumman tilalla toimii myös kaneli. Säilytä kakkua kylmässä, mikäli sitä ei syödä heti. Myös vaniljasokerilla maustettu kermavaahto käy hyvin kakun kanssa. Olisin koristanut kakkuni sitruunamelissalla mutta se on vasta itämisvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)