16.4.2010

* Unelmien pikkuleivät *

Äitini pikkuleipiä pursuilevat peltipurkit innostivat miutkin pitkästä aikaa leipomaan näitä unelmien pikkuleipiä, jotka sulavat suuhun ja ovat jopa helppoja tehdä! Tein näitä tarjottaviksi valmistujaisiini keväällä 2009 ja rakastuin. Resepti on alunperin Kodin Kuvalehdestä vuodelta 2009 (ja löytyy täältä) mutta muokkasin sitä ainesteni mukaan. Samalla näistä syntyi vegaanisia herkkuja.


100 g vegaanista margariinia
1 dl rypsiöljyä
2 dl tummaa ruokosokeria
2 dl grahamjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet keskenään. Vatkaa rasva, öljy ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kuivien aineiden seos. Pyörittele taikinasta hieman peukalonpäätä isompia palleroita ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä pari senttiä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.

Taikinasta tulee noin 30-50 pikkuleipää riippuen leipojan peukalonpään koosta. Itse sain aikaan 54 pikkuleipää. Sokeriksi käy myös muscovadosokeri, fariinisokeri tai intiaanisokeri. Taikinasta tulee näin aavistuksen tummempi. Tummalla sokerilla pikkuleivissä on karamellimainen aromi. Vaalealla sokerillakin onnistuu mutta osa olennaisesta mausta jää sitten pois... Kokeile kardemumman tilalle myös kanelia tai inkivääriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)