
100 g vegaanista margariinia
1 dl rypsiöljyä
2 dl tummaa ruokosokeria
2 dl grahamjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet keskenään. Vatkaa rasva, öljy ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kuivien aineiden seos. Pyörittele taikinasta hieman peukalonpäätä isompia palleroita ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä pari senttiä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa.
Taikinasta tulee noin 30-50 pikkuleipää riippuen leipojan peukalonpään koosta. Itse sain aikaan 54 pikkuleipää. Sokeriksi käy myös muscovadosokeri, fariinisokeri tai intiaanisokeri. Taikinasta tulee näin aavistuksen tummempi. Tummalla sokerilla pikkuleivissä on karamellimainen aromi. Vaalealla sokerillakin onnistuu mutta osa olennaisesta mausta jää sitten pois... Kokeile kardemumman tilalle myös kanelia tai inkivääriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)