19.4.2010

Pac-manvuoka

Makaronilaatikko ei ole kovin esteettinen ruoka kuvattavaksi. Mutta se on ihanaa! Varsinkin kun on nälkä ja on joutunut nuuhkimaan uunista löyhyäviä tuoksuja yli tunnin ajan. Tässä on taas yksi kasvissyöjän versio suomalaisten lempiruuasta. Se on muokkaus jostain kasvissyönti-esitteestä bongaamastani reseptistä.


300 g makaronia
2 dl soijarouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 muna
3 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
yrttimaustetta

noin 10 viipaletta juustoa tai 2 dl juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Laita soijarouheen sekaan 1,5 dl vettä sekä osa mausteista ja annan muhia. Kuori ja hienonna sipulit sillä aikaa. Kuullota sipulit pannulla öljytilkassa, lisää muhinut soijarouhe ja pyöräyttele pari kertaa. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja mausteet. Hauduta sen aikaa, kun makaronit kypsyvät pakkauksensa ohjeen mukaan.

Yhdistä soijarouheseos ja makaronit, kaada vuokaan. Sekoita muna ja maito, kaada vuokaan. Näyttää kostealta mutta kaikki imeytyy paistamisen aikana. Viipaloi päälle juustoa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puolitoista tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka foliolla.

Tarjoa raikkaan salaatin kera. Annoksesta riittää ravitsevaa ruokaa neljälle.

Itse lisäsin tähän sekaan tällä kertaa myös raejuuston jämät. Suosittelen kokeilemaan myös sulatejuustomöykkyjä, porkkanaraastetta, siemeniä tai pähkinärouhetta. Myös ripaus chiliä tai cayennepippuria sopii tähän laatikkoon. Olen aikojen saatossa huomannut, että juustoviipaloitu kuorrute ei tummu niin helposti kuin raastettu juustokuorrute. Ja saa enemmän juustoa! Käytän emmental-juustoa ja kauramakaronia tämän tekoon.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä makaronilaatikko on kamalaa, kertakaikkisen epäinhimillistä ruokaa esittävää soosia. En vaan tajuu.

    VastaaPoista
  2. Sie et vaan ymmärrä hippimössöjen ihanuuden päälle. Mut ei se kyllä oo kaunista tai rakenteeltaankaan ylivertaista. Rehellistä mössöä.

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)