7.4.2010

Banaanin ja kanelin suussasulava liitto

Olen aivan liian puuhakas kipeänä. Eräs ystävättäreni ilmoitti tulevansa käymään ja pitihän miun leipoa jotakin tarjottavaa. Eräästä vuoden 2010 Kodin Kuvalehdestä löytyi banaani-kanelimuffinien ohje, jota sain oivan tilaisuuden kokeilla ja soveltaa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Nam.


150 g sulatettua voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl sokeria
1 Reilun kaupan banaani
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
kanelia

noin 12 Amerikan muffinivuokaa

Sulata ja jäähdytä rasva. Soseuta banaani ja yhdistä keskenään kuivat aineet. Sekoita munat, sokeri, rasva ja maito kulhossa. Lisää banaanisose ja kuivien aineiden seos. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinaa muffinivuokiin niin, että niiden tilavuudesta täyttyy 2/3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Sekoita juusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta vähäsen lämpimien muffinien pinnalle. Korista ripauksella kanelia.

Maidon tilalla voi käyttää piimää tai kermaviiliä. Mantelirouheen tilalle käyvät rusinat tai muut pähkinät rouheena ellei jopa kokonaisina. Inkiväärikin toiminee kanelin tilalla vallan mainiosti. Tuorejuuston tilalla voi käyttää myös levittyvää sulatejuustoa. Kuorrutetta tuli miusta kovin runsaasti ja vähensin alkuperäisen reseptin tomusokerimäärää. Oikein makeaa oli sittenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)