25.4.2010

Lettukestit afrikkalaisittain

Piti saada lähes syömäkelvottoman rajoille ehtinyt banaani nopeasti käytettyä johonkin, niin kutsuin ystävättären kylään ja paistoin lettuja. Piti kyllä käydä välissä ostamassa lähikaupasta pari banaania lisää, jotta olisi letuille täytettäkin. Resepti on taannoisen poikaystäväni peruja, alunperin Parasta kotiruokaa -kirjasta. Kirjan reseptissä ei missään kohtaa mainita, että paljonko jauhoja laitetaan, joten jauhomäärä heitettiin hatusta ja hyvin toimi!


3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 Reilun kaupan banaani muussattuna

2 Reilun kaupan banaania viipaleina
ruokosokeria

Vatkaa kulhossa munat, maito, sokeri, öljy ja jauhot. Lisää sekaan muussattu banaani ja anna muhia hetki.

Viipaloi banaanit ja pyöräytä pannulla öljyssä tai voinokareessa pehmeiksi. Ripottele pinnalle ruokosokeria.

Paista taikinasta pieniä tai suuria lättyjä ja tarjoa ne banaaniviipaleiden sekä jäätelön kanssa.

Miulla ei ollut jäätelöä, enkä jostain syystä raaskinut ostaa sitä kaupasta. Taisi lähikaupan tofujäätelövalikoima olla kökkö, jos en ihan väärin muista. Parasta nämä letut ovat vaniljan makuisen tofujäätelön kanssa. Kokeile lisänä myös hunajaa! Banaaniviipaleiden kanssa normaali sokeri toimii myös.

Milloinkohan liesiin kehitetään se 3 1/2 asento, jossa letut paistuvat juuri sopiviksi? Tuo 3:n ja 4:n vaihtelu tuottaa pikkuisen liian tummia tai pikkuisen liian vaaleita lettuja. Mutta ensimmäiset epäonnistuvat aina - enemmän tai vähemmän.

3 kommenttia:

  1. Näyttää aika hyviltä.

    Sulla on vaan huono hella, vanhempieni hellassa on 12 askelmaa ja meillä puolestaan 9, jotka nekin säätyy portaattomasti. :) Muistaakseni paistan letut kutosella... Ja eka tosiaan epäonnistuu lähes poikkeuksetta, ekä liian kylmä pannu tai sit vaan liikaa rasvaa tai jotain niiden yhdistelmää.

    VastaaPoista
  2. Voihan! Haluun semmoisen hellan! Mie en oo nähnyt kuin 6-askelmaisia. Paitsi ravintolakeittiöissä.

    VastaaPoista
  3. Näitä täytyy kokeilla! Olen nyt täysin sokerittomalla linjalla (jos se vaikka auttaisi väsymykseen) mutta makeaa tekisi mieli. Ei varmaan maku pahasti kärsi, jos sokerin tiputtaa pois, kun banaani on niin nam! Jee!

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)