15.3.2010

Vegaaninen banaanikakku

Tämä resepti on löytynyt Yhteishyvän ruokalehdestä joitakin vuosia sitten. Olen muokannut sen vegaaniseksi. Kakkua olen tehnyt monesti, koska se vain on niin hyvää ja helppo tehdä eikä vaadi kummallisia aineita.


2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/2 dl sokeria
2 Reilun kaupan banaania
1 dl rypsiöljyä
1-4 rkl vettä

Soseuta banaanit. Sekoita jauhot, hiutaleet, sooda ja leivinjauhe kulhossa. Lisää sekaan sokeri, banaanisose, öljy ja vesi. Kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kakkua voi maustaa muskottipähkinällä, kardemummalla, inkiväärillä tai kanelilla. Kaurahiutaleiden tilalle voi laittaa myös muita hiutaleita. Lisää vettä tarvittaessa banaanien koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)