15.3.2010

Juustoinen porkkanakeitto

Tämän keiton alkuperäinen resepti on Yhteishyvän ruokalehdestä viime vuodelta. Siitä saa lämmintä soppaa kahdelle tai kolmelle.


500 g porkkanoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
100 g fetaa
mausteita

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuumenna vesi, lisää kasvikset ja liemikuutio sekä mausteet. Keitä noin 20 minuuttia eli kunnes porkkanat on kypsiä. Lisää kerma ja suurin osa fetasta. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Sirottele loppu juusto muruna keittoannosten pinnalle ja tarjoa leivän kanssa.

Itse maustoin keiton mustapippurilla, currylla ja Provencen yrteillä. Fetan voi korvata sinihomejuustolla. Tarkista kasvisliemikuution gluteenittomuus tai käytä sen tilalla muita mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)