20.3.2010

Muu maa mustikka

Amerikan mantereelta tulee myös hyvää: muffinit! Itse kutsun niitä mieluummin muffinsseiksi vaikka se onkin vähän väärin. Se vain istuu suuhuni paremmin eikä kuulosta muhvin uudelta muodolta. Mutta näiden amerikkalaisten mustikkamuffinien ohje on äidin reseptivihosta, sen tarkempaa alkuperää en osaa kertoa.


2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
75 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 dl maitoa
2-3 dl mustikoita

Sulata rasva, sekoita jauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi lisää joukkoon maito ja kuivat marjat. Sekoita varovasti, etteivät marjat rikkoonnu. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin (noin 12 kappaletta) ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia. Tarjoa teen kanssa.

Itse käytän nykyisin aina muffinipeltiä ja paperivuokia. Se on aika epäekologista mutta ei tarvitse pestä peltiä niin usein ja paperivuuatkin biohajoavat. Pellillä paistettaessa muffinit kohoavat ylöspäin eivätkä leviä kuten pelkissä paperivuuissa.

Mustikat voi korvata puolukoilla tai viinimarjoilla. Tällöin kanelin tilalle voi laittaa inkivääriä. Maidon tilalle voi vallan mainiosti laittaa vettä.

3 kommenttia:

  1. Resepti on alunperin Kotiliedestä. Ja nesteenä voi käyttää myös mehua, tai jopa vaniljakastiketta!

    VastaaPoista
  2. Oj, ensi kerralla teen kyllä vaniljakastikkeen jämästä... Kinuskikastike ja puolukka voisi toimia myös!

    VastaaPoista
  3. Se vaan, ettei vaniljakastikkeesta tuppaa jäämään jämiä... ;)

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)