20.3.2010

Asia on pihvi ja sillä sipuli!

Tein tupla-annoksen kasvispihvejä ruokkiakseni itseni ja ystäväni sekä saadakseni ruokaa pieneen pakastelokerooni heikkojen hetkien varalle. Alkuperäinen resepti on muistaakseni Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla -vihkosesta tai jostain muusta vastaavasta esitteestä. Tämä on paras kokeilemistani kasvispihviresepteistä. Teen näitä aika usein, koska eines-pihvit maistuvat miusta tuskin koskaan hyviltä.


2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 perunaa
1 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
4-5 rkl vehnäjauhoja
4-5 rkl perunajauhoja
2 rkl soijakastiketta
1 tl valkopippuria
2 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Hauduta sipuleita ja porkkanaraastetta hetki pannussa öljyssä. Sekoita kaikki ainekset pehmeäksi taikinaksi. Lisää jauhoja, jos pihvitaikina tuntuu liian löysältä. Muotoile kämmenen kokoisiksi pihveiksi leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Tästä annoksesta tulee noin pellillinen pihvejä. Itse laitoin tähän annokseen mausteeksi myös mustapippuria, jeeraa eli juustokuminaa, chilijauhetta ja muskottipähkinää. Kokeile myös muita maustekastikkeita soijakastikkeen tilalla ja muitakin mausteita rohkeasti. Palsternakka toimii varmasti myös ja miksei lanttu tai sellerikin porkkanan tilalla. Voit myös paistaa pihvit pannulla öljytilkassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kurkkuraidan kanssa. Helppo kurkkuraita syntyy 2 desilitrasta maustamatonta (soija)jugurttia, 10 cm:n pätkästä raastettua kurkkua ja erilaisista mausteista (mm. jeeraa, valkopippuria, sinappia). Muista puristaa kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)