8.3.2010

Kikhernecurry

Löysin tämä reseptin Yhteishyvän ruokalehdestä joskus vuonna 2007. Se on helppo ja nopea ja helposti muunneltavissa vegaaniseksi. Siitä riittää syömistä neljälle hengelle.


1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl currya
2-3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 tlk (400/265 g) kikherneitä
2 dl ruokajugurttia

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kattilassa öljyssä, lisää curry. Lisää vettä 2 dl, liemikuutio, tomaattipyrettä, kanelitanko ja kardemumma. Hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta toiset kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi jugurtti ja kuumenna, älä keitä. Poista kanelitanko. Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa.

Vettä voi lisätä tarvittaessa. Tuollakin määrällä tulee minusta tarpeeksi "vetistä". Alkuperäisessä reseptissä oli sekä vettä että jugurttia 3 dl mutta se meni jo liian litkuksi ja epäkäytännölliseksi, kun Bulgarian jugurttia oli HYLAna kahden desilitran purkissa. Bulgarian jugurtin voi korvata soijajugurtilla, turkkilaisella jugurtilla tai crème fraîchella. Kikherneet voi mainiosti korvata myös muilla pavuilla tai vaikka soijasuikaleilla. Tarkista kasvisliemikuution gluteenittomuus tai korvaa se muilla mausteilla.

3 kommenttia:

  1. Oi nam, mahtavan makuista ja kivan näköistä! Eikä ollut edes vaikeaa tehdä.

    VastaaPoista
  2. Pitkälti samanlaista settiä tulee täälläkin päin tehtyä, joskin pannulle livahtaa usein myös porkkanaa ja kukkakaalia, joskus banaania. Kardemummaa pitää kyllä seuraavalla kerralla laittaa mukaan!

    P.S. Epäilen kyllä vahvasti neljälle riittämistä :b

    VastaaPoista
  3. Se riittää neljälle siinä missä muutkin neljän hengen ohjeet ;D Banaania! Joo!

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)