8.3.2010

Alkuhöpötys

Ajatus oman leivontaan ja ruuanlaittoon painottuneen blogin kirjoittamisesta muhi päässäni pitkään enkä keksinyt enää tekosyitä olla kirjoittamatta sitä, koska vietän koneella muutenkin niin paljon aikaa. Jotta se aika ei menisi aivan suden syömäksi, niin aloitin tämän blogin. Se myös vähentänee tarvetta kirjoitella reseptejä ihmisille - he voivat vastedes katsoa ne täältä.

Olen lapsesta asti ollut äidin kanssa keittiössä puuhaamassa ja vietän keittiössä muutenkin paljon aikaani (keittiön pöydälle kun mahtuu niin paljon kaikkea). Ruuanlaitosta tuli tapa, kun kotitaloustunnit alkoivat 7. luokalla ja sen jälkeen piti kotona laittaa loma-aikoina koko perheelle ruokaa kerran viikossa. Leivonta oli plussaa mutta tein sitä mieluummin kuin laitoin ruokaa - edelleen. Lukion jälkeen eksyin talouskouluun, innostuin alasta ja jatkoin hotelli- ja ravintola-alan ammattikouluun. Kasvissyöjänä miusta olisi silloin tullut surkea kokki, joten kouluttauduin hotellivirkailijaksi ja jätin ruuan kanssa puuhailun vapaa-ajalle. Valmistuttuani eksyin töihin lounaskahvilaan, jossa kaikki leivotaan alusta asti itse. Jatkosuunnitelmissani häämöttävät vielä tarjoilijan ja ehkäpä kondiittorin tai jopa ne kokinkin paperit.

Blogiini laitan reseptejä, jotka ovat herkullisia ja joita pystyy muuntelemaan. Suosin vegaanista, makeita herkkuja ja helppoutta. Kokeilen myös kaikkea omituista ja uutta. Olen kiinnostunut ravitsemuksesta ja muista ruokakulttuureista.

Oma ruokavalioni? Tämä menee erään ystävättäreni määritelmään "crazy bitch"-ruokavaliosta. Olen laktoositon kasvissyöjä, joka syö myös mereneläviä ja riistaa. Luomulihaakin suostunen syömään. Vältän eineksiä. Suosin luomua ja Reilun kaupan tuotteita.

Olen kuvannut kaiken blogiini itse, ellei toisin mainita. Tykkään leikkiä kameralla, se lienee sukuvika isän puolelta. Ruokakuvaus tuo uusia haasteita miun ikivanhalle ja minimaalisen kokoiselle Olympuksen kameralleni. Haaveilen digijärkkäristä...

Aloitan kertomalla kakkukokeilusta huhtikuulta 2007. Silloinen poikaystäväni inhoaa pandoja, joten pitihän häntä vähäsen kiusata leipomalla pandakakku ;) Poika olisi halunnut, että välissä olisi ollut punaista täytettä "verisen" tunnelman aikaansaamiseksi mutta en suostunut. Kakku oli kaakaopohjainen ja välissä oli soseutettua päärynää sekä kermavaahtoa. Päälle laitoin kermaa, täytekeksejä, suklaarouhetta ja vihreistä kuulista bambun. Hyvää oli, vaikka ei veri tursunnutkaan.


3 kommenttia:

  1. Onnea alkuun! Toivottavasti et saanut kovin pahoja traumoja... ;o)

    VastaaPoista
  2. Terveiset lempäälästä! Hienolta näyttää : )

    VastaaPoista
  3. Kiitos ^^ En saanut traumoja, hyvä se vain oli vaikka saattoi silloin päähän ottaakin.

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)