
150 g maidotonta margariinia
150 g sokeria (eli vähän reilu 1 1/2 dl)
1 kananmuna
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl grahamjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan käsin sekoittaen. Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä muoteilla kakkusia leivinpaperoiduille pelleille. Paista noin 215-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia.

Tänä vuonna itseäni ilahduttivat jääkarhu pentuineen, ukkeli ja akkeli, enkeli, kissa sekä se "tavallinen". Minä harvoin näen vaivaa sokerikuorrutuksella koristeluun, vaikka se läärääminen hauskaa onkin. Jaksaa syödä enemmän pipareita eikä tule niin nopeasti sokerihumalaa.
Niin, miksihän sitä siirappia yleensä ylipäänsä keitellään? Muusta kuin siitä syystä, että siitä tulee kiva tuoksu.
VastaaPoistaEn tiedä. En ole itse koskaan keittänyt. Tänä vuonna on mukana oikeasti pullea possumuotti!
VastaaPoista