19.12.2010

Pehmeät piparkakut

Meidän perheessä on aina tehty piparit tällä reseptillä. Se on erilainen kuin piparitaikinan ohjeet yleensä, koska siirappia ei keitellä. Resepti on eksynyt äidin puolen sukuun Keskisuomalaisesta vuodelta 1959. Pari pientä muutosta olen ohjeeseen tehnyt. Taikinasta tulee noin 50 piparia mikäli taikina ei päädy parempiin suihin matkalla uuniin...


150 g maidotonta margariinia
150 g sokeria (eli vähän reilu 1 1/2 dl)
1 kananmuna
2 rkl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl grahamjauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan käsin sekoittaen. Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä muoteilla kakkusia leivinpaperoiduille pelleille. Paista noin 215-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia.


Tänä vuonna itseäni ilahduttivat jääkarhu pentuineen, ukkeli ja akkeli, enkeli, kissa sekä se "tavallinen". Minä harvoin näen vaivaa sokerikuorrutuksella koristeluun, vaikka se läärääminen hauskaa onkin. Jaksaa syödä enemmän pipareita eikä tule niin nopeasti sokerihumalaa.

2 kommenttia:

  1. Niin, miksihän sitä siirappia yleensä ylipäänsä keitellään? Muusta kuin siitä syystä, että siitä tulee kiva tuoksu.

    VastaaPoista
  2. En tiedä. En ole itse koskaan keittänyt. Tänä vuonna on mukana oikeasti pullea possumuotti!

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)