9.9.2010

Palak paneer

Eli siis intialainen juusto-pinaatticurry. Tästäkin ruuasta on niin monta versiota pyörimässä maailmalla, että sovelsin useammasta reseptistä omani. Tämä on helppoa, hyvää ja helposti muunneltavissa. Tällä ruokkii 3-4 ihmistä kera riisin.


1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
2 ps (2 x 150 g) pakastepinaattia
1-2 dl kermaa tai vettä
noin 200 g leipäjuustoa
suolaa

Hienonna sipulit ja kuutioi juusto. Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä, lisää jäinen pinaatti. Kuumenna, kunnes pinaatti sulaa ja lisää sitten tarvittaessa vettä tai kermaa. Hauduta 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi juusto ja mausta suolalla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ruokaan voi lisätä myös muutaman tomaatin, kikherneitä tai porkkanaraastetta ja lisätä ne pannuun sipulien ja mausteiden kanssa yhtä aikaa. Jauhetun chilin voi korvata myös tuoreella chilillä. Leipäjuuston voi vaihtaa kotijuustoon, halloumiin tai tofuun, jolloin currysta saa helposti VEGAANISEN. Tofu kannattaa pyöritellä öljyssä valmistuksen alkuvaiheessa ja käyttää soija- tai kaurakermaa. Huomaa, että ruoka ei ole gluteeniton, jos käytät kaurakermaa.

2 kommenttia:

  1. Heh tofuu voi myös käsitellä niinq kalaa.

    Heh tää on yks mun lemppariruokii. Tofuu ja pinaatti ja okraa. Yleensä mulla on vielä lisukkeina on tattarii, perunoita ja tulinen tomaattikastike.

    VastaaPoista
  2. Oj, tulinen tomaattikastike tämän kanssa on varmasti ihanaa! Ja niin voi käsitellä, mie vaan tykkään siitä enemmän paistettuna...

    VastaaPoista

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)