9.9.2010

Kuinka saisin rikki kookoskakkusen?

Vähän liiankin helposti etten sanoisi. Tämä kakku on hyvin kookoksinen ja myös kovin murenevainen mutta ah, niin herkullinen! Se on myös helppo tehdä. Resepti on muokattu Voima-lehdessä joskus julkaistusta Harissa-kakusta.


2 1/2 dl sokeria
1 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
1 dl kauramaitoa

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Sekoita ainekset keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä isossa kulhossa ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kakku saa jäädä vähän pehmeäksi. Se on parempaa niin kuin kuivaksi paistuneena. Voit toki paistaa kakkua pidempään, jos se tuntuu vielä kovin kostealta. Voitele ja jauhota vuoka hyvin, kookos tarttuu helposti kiinni vuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)