10.5.2010

Helppo tomaattinen kikhernekastike

Kikherne on ehdottomasti suosikkini palkokasveista. Tunkisin sitä mielelläni joka paikkaan mutta suurina määrinä se on myrkyllistä. Tämä todella helppo kastike on muokattu versio Go Green kikherne-paketin kyljestä löytyneestä reseptistä.


1 tlk (400/265 g) säilöttyjä kikherneitä
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl raastettua inkivääriä
1/2 tl sambal oelekia
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuullota sipulit, inkivääri ja sambal oelek öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, sekoita ja anna hautua 10-15 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla, etikalla ja hunajalla. Lisää kikherneet ja kuumenna. Tarjoa esimerkiksi couscousin tai riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti ruokkii 3-4 henkeä. Itse oioin inkiväärin raastamisen käyttämällä kaupasta saatavaa inkivääritahnaa. Kokeile muita viinietikoita tai niiden yhdistelmiä sekä tuoretta chiliä tai toista chilikastiketta sambal oelekin tilalla. Hunajan voi korvata sokerilla tai vaikka siirapilla, niin ruuasta saa VEGAANISEN. Huomaa, että couscous ei ole gluteenitonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivoisin, että käyttäisitte jotain nimeä kommentoidessanne, niin on helpompi vastata :)